5 levenstijlen om te verwerken in je interieur

Elk vogeltje zingt zoals hij gebekt is en hij maakt zijn nest waar hij zich geborgen voelt. Je woning is de plaats waar je tot rust komt, of juist niet. De plaats waar je je thuis moet voelen. Met een doordacht design met een duidelijke lijn creëer je harmonie die je zintuigen in evenwicht houden. Geuren, kleuren, texturen en vormen zijn onlosmakelijk verbonden aan die beleving.

Hoewel het moeilijk is elke stijl te catalogeren kunnen we enkele duidelijke lijnen beschrijven.

Landelijk

Deze stijl ademt rust en ruimte uit, waarbij de keuken een centrale positie inneemt. De kleuren komen overeen met de kleuren van buiten. We hebben het dan over aardetinten als beige, taupe, olijf, lichtgrijs of wit.

De gebruikte materialen zijn zo natuurlijk mogelijk. Dan denken we aan vloeren en tafels met een houten look. Maar ook natuursteen, wol , riet, leer en linnen. Spontaan denken we aan behaaglijk en knus.

Industrieel

Deze stijl herkennen we aan karakteristieke, grote open ruimten in combinatie met ruwe, stoere materialen en zichtbare oneffenheden. In een industrieel interieur zie je materialen als staal, beton, leer, steen, ijzer en hout op wanden en vloeren. Het kleurenpalet is natuurlijk maar toch anders: cognac, flesgroen, petrolblauw en speciale effecten.

De industriële look is afkomstig van de fabrieksarchitectuur. Dus kies voor rustige kleuren en robuuste en stoere objecten.

Eigentijds

In deze cleane woonstijl  spelen glanzend en strakke lijnen de hoofdrol. Er zijn veel luxe materialen zoals chroom, eiken en natuursteen. Less is more en daarom spelen gladde materialen als leer, glas en kunststof een bepalende rol en dit in lichte en ingetogen kleuren. Door zachte materialen toe te passen, maak je doorgaans minimalistische en harde interieur vriendelijker.

Klassiek

In deze inrichting treffen we ornamenten, kroonluchters, spiegels, vloerkleden en schilderijen aan. We gebruiken warme kleuren: bordeaux, dennengroen, aubergine en aardetinten, variërend van beige tot goud. Klassiek is goed te combineren met landelijke stijl. Je maakt het rustiger en neutraler met landelijke accenten en wat drukker en warmer met klassieke elementen.

Scandinavisch

Strak design, eenvoud en rust, geometrische vormen en het gebruik van natuurlijk ogende materialen. Allemaal ingrediënten die een strakke inrichting toch warm laten overkomen. Het kleurgebruik beperkt zich tot lichte tinten: wit, lichtgrijs en pasteltinten.  Pastels gebruiken we toch wat kleur aan het interieur toe te voegen. Door verschillende legpatronen en kleuren creëer je een verrassende basis voor de Scandinavische woonstijl.